Jagły produkowane są przez obieranie prosa. Jagły gotowane stosowane są w licznych daniach – na przykład do produkcji jagielników (na słodko i słono), kaszy jagielnej itd. Jagły nie zawierają glutenu, dlatego wykorzystywane są do produkcji chlebu jagłowego podczas diety bezglutenowej.
Jagły są odpowiednie dla dzieci, studentów, sportowców, ludzi ciężko pracujących oraz rekonwalescentów. Zawierają wysoką zawartość witamin grupy B oraz minerałów, łącznie z żelazem, więc polecane są osobom z niedokrwistością. Gotowane czy duszone jagły wykorzystywane są również jako dodatek do mięsa tak jak ryż.
SAIK s.r.o.
Skřivanská 483/12
Praha 10, Malešice
108 00
Czechy
www.saik-cz.com
Alexander Tyeroshyn
przedstawiciel spółki - executive director
Telefon:+420 603 252 359
Faks:+420 274 783 336
Języki:
Czeski, Angielski, Rosyjski
Formularz kontaktowy >>
Ilja Faybysovych
top manager handlowy
Telefon:+420 605 240 874
Faks:+420 274 783 336
Języki:
Czeski, Angielski, Rosyjski
Formularz kontaktowy >>
Nazwa produktu: Jagły | ||
Numer modelu: TARIC CZ: 1104291800 | ||
Miejsce pochodzenia: Ukraina | Warunki płatności: Fakturą | |
Wielkość produkcji: Według umowy | Minimalna wielkość dostawy: Według umowy | |
Cena za sztukę: Według aktualnego cennika | ||